درنوني كريمة
درنوني كريمة
درنوني كريمة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

درنوني كريمة

جيد
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 كفتة الأرز

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
asamiha86
عضو جديد
عضو جديد
asamiha86


عدد الرسائل : 41
العمر : 31
الموقع : http://7awa.roro44.com/vb/23924.html
تاريخ التسجيل : 20/09/2008

كفتة الأرز Empty
مُساهمةموضوع: كفتة الأرز   كفتة الأرز I_icon_minitimeالسبت سبتمبر 20, 2008 6:28 pm

[img]كفتة الأرز B63cae4bda[/img]




*1 كيلو لحم (ملبس) يعنى مايكونش احمر تمام لأهمية وجود نسبة دهون للطعم الجيد
المقادير المطلوبة :
* نصف كوب أرز منقوع ساعتين في الميه لسهولة الفرم

* حزمة شبت

* حزمة كسبرة خضرا

* حزمة بقدونس

* بصله كبيرة

*10 فصوص توم

* ملح وفلفل وبهارات لحم


طريقة التحضير :

* تفرم اللحم أولا

* ثم يفرم مره ثانيه مع باقي المكونات

* ويمكن إعادة الفرم مره ثالثه / المهم تبقى عجينة ناعمة متجانسة

* وبعد ذلك نحضر طبق زيت ونبل ايدنا منه ونعمل من العجينة صوابع أو كور ونرصها في اى صينيه

* وعند الانتهاء من تصبيع الكفته كلها نبدأ بقليها فى زيت غزير

* وأهم حاجه نكون محضرين الدمعه ... معروفة طبعا ؟؟

* اللى هيه صلصة طماطم بس بالتوم .... مش بالبصل

* وتخرج الكفته من القلى الخفيف الى الدمعه

* ولما ننتهي من الكميه نولع على الدمعة بالكفتة لغاية ماتستوى للدرجة المطلوبة




توقيع

كفتة الأرز 600x600
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://7awa.roro44.com/vb/23924.html
 
كفتة الأرز
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
درنوني كريمة  :: منتديات بيت حواء :: المطبخ-
انتقل الى: